Inspirerende presentatie Marijke Helwegen

Iedereen doet het; oordelen en veroordelen. We worden ermee opgevoed, is het niet thuis, dan is het wel op school of op het werk. Televisie, internet, kranten en bladen doen daar nog een schep bovenop. Want dat verkoopt goed, denk maar aan de roddelbladen. Zit de wereld zo in elkaar en rechtvaardigt dit ons gedrag? Of kunnen wij als vrouwen juist een verschil maken als we onze vooroordelen naar anderen laten varen? Dit is het onderwerp van een inspirerende presentatie die mediapersoonlijkheid Marijke Helwegen geeft aan vrouwenverenigingen, waaronder Zij-Actief en het Katholieke Vrouwengilde.

Marijke Helwegen bokst zelf bijna dagelijks tegen vooroordelen op. Ooit verwierf ze landelijke bekendheid als boegbeeld van de plastische chirurgie, maar inmiddels is ze het niveau van ‘miss facelift’ allang ontstegen. Ze is een selfmade zakenvrouw die zich weet te onderscheiden met haar ontwapenende eerlijkheid, humor en grote hart voor dieren.

In haar presentatie benoemt Marijke de vooroordelen die er over haar zijn en bespreekt die met de aanwezige dames. Kloppen ze wel of nemen we ze klakkeloos van elkaar over? Ook het geloof in God komt ter sprake. Als praktiserend rooms-katholiek vindt Marijke rust in het geloof. ‘God is een baken in mijn leven, de bijbel een voorbeeld voor het leiden van een goed leven. In mijn ogen is dat leven met respect voor elk mens en dier’. Dieren spelen overigens een grote rol in Marijkes leven. Ze geniet niet alleen van haar eigen katten en tuinvogels, maar zet zich ook in voor diverse dierenbeschermingsorganisaties. Dit werk maakt tevens deel uit van haar verhaal. Want juist dieren oordelen en veroordelen niet!

Marijke Helwegen kreeg reeds vele enthousiaste reacties na afloop van haar presentaties over oordelen en veroordelen. Bijvoorbeeld van de leden van Zij-Actief in Rossum. Wilt u haar met uw lokale afdeling van Zij-Actief ook als spreker ontvangen, mail dan voor meer informatie en boekingen naar info@marijkehelwegen.nl. Marijke neemt dan persoonlijk contact met u op om uw wensen en de mogelijkheden te bespreken.